DEČJA NEDELJA


7. - 11. oktobar 2019. - Galerija slika

Kao i svake godine, prva nedelja oktobra bila je rezervisana za obeležavanje Dečje nedelje i jubileja 30 godina Konvencije o pravima deteta. U duhu ovogodišnjeg slogana "Da pravo svako - dete uživa lako", naši učenici su  zajedno sa nastavnicima i učiteljima realizovali raznovrsne aktivnosti. Prvi dan, ponedeljak, protekao u duhu upoznavanja sa uopšte tradicijom obeležavanja Dečije nedelje u svetu i kod nas, kao i predstavljanjem "Bukvara dečijih prava" našim prvacima. U utorak su organizovane aktivnosti: kviz "Ekologija" za učenike od 6. do 8. razreda, i pravljenje panoa na temu "Drugarstvo" za učenike od 1. do 5. razreda, koje su takođe realizovali učenici 7. razreda u saradnji sa Učeničkim parlamentom.

 

   

 U sredu su učenici 7. razreda održali prezentaciju "Zajedno protiv vršnjačkog nasilja" učenicima 3. i 4. razreda.

 

Dok smo se za vreme Velikog odmora svi zajedno zasladili voćnom salatom i medenim keksićima koje su pravili sami učenici, i time skrenuli pažnju na važnost zdrave i ukusne užine.

  

Četvrtak je bio "Sportski dan", učenici od 5. do 8. razreda i nastavnici su učestvovali u prijateljskim utakmicama "Između dve vatre", rukometa i odbojke. Na kraju dana rezultat nije ni bio važan, važno je da smo se zajedno dobro zabavili, i promovisali važnost sporta i "fairplay-a".

 

Petak smo dočekali ma izletu nadomak Subotice, na ergeli konja "Kelebija". Na ovoj, nama već poznatoj destinaciji, smo uživali družeći se, igrajući se, obilazeći ovo prelepo imanje.

 

 

Posebnu zahvalnost i izuzetnu pohvalu upućujemo Učeničkom parlamentu i učenicima sedmog razreda na učešću u organizaciji Dečje nedelje. Bravo, sjajni ste!!!


 

Statistika

379018
Danas
Juče
Ova nedelja
Prošla nedelja
Ovaj mesec
Prošli mesec
Ukupno
242
902
3355
367879
20827
45648
379018

Prijava

Copyright © 2017 OŠ "Slavko Rodić" | Omladinska 4, 23312  Banatsko Veliko Selo | Tel/fаks: 0230/451-408 |
 | e-mail: osslavkorodicbvs@gmail.com | Svа prаvа zаdržаnа.

"Budite sa onima koji pevaju, pričaju, uče, uživaju u životu i nose radost u očima.

Jer radost je zarazna i uvek uspeva da pronađe rešenje tamo gde logika nalazi samo objašnjenje za greške."

Paulo Coelho

JSN Dome template designed by JoomlaShine.com